sastojci
- 400 g očišćene bundeve
- 600 g krumpira
- 400 g oštrog brašna
- 2 jaja
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- 60 g maslaca
- 50 g naribanog parmezana
- sol
Način pripreme
Bundevu narežite na veće ploške, stavite na lim obložen papirom za pečenje, lagano posolite, nakapajte uljem i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite 15 minuta ili dok bundeva ne omekša. Dodajte vrhnje za kuhanje i dobro usitnite štapnim mikserom.
Krumpir skuhajte, ogulite i pustite da se ohladi. Ohlađeni krumpir protisnite, dodajte brašno, malo soli, jaja i pire od bundeve pa umijesite tijesto.
Od pripremljenog tijesta oblikujte valjuške. Kuhajte ih u kipućoj vodi oko 10 minuta. Kuhane valjuške ocijedite, pustite da se malo osuše pa ih popržite na zagrijanom maslacu. Poslužite ih posute naribanim parmezanom.
Za puniji okus bundeve na maslacu možete najprije popržiti nekoliko listića kadulje.