sastojci
- 250 g tortilja čipsa
- 4 mlada luka
- 400 g rajčice
- 2 jalapeño papričice
- 50 g crnih maslina bez koštica
- 50 g zelenih maslina bez koštica
- 100 g crnog ili crvenoga graha iz limenke
- 80 g kukuruza šećerca iz limenke
- 100 g polutvrdog sir (cheddar, ementaler...)
- 4 žlice guacamole umaka
- 4 žlice kiselog vrhnja
- sol i papar
Način pripreme
U posudu za pečenje položite papir za pečenje pa po njemu raširite tortilja čips. Rajčicu očistite od sjemenki i narežite na kockice. Pola količine narezane rajčice pomiješajte s na ploške narezanim mladim lukom, zelenim i crnim maslinama narezanim na kolutiće, jalapeño papričicama narezanim na tanke ploške, ocijeđenim i ispranim kukuruzom i grahom.
Smjesu rasporedite po tortilja čipsu, lagano posolite i popaprite i pospite krupno naribanim polutvrdim sirom. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C i pecite oko pet minuta, dok se sir ne rastopi. Izvadite iz pećnice, pospite preostalom rajčicom i rasporedite po tanjurima. Na svaki tanjur stavite dio guacamole umaka i kiselog vrhnja.
Po nachosima prije pečenja možete rasporediti i malo mekanog pečenog mesa narezanog ili natrganog na manje komade.