Copyright (c) 2013 Shutterstock. No use without permission.

Nachos

sastojci

  • 250 g tortilja čipsa
  • 4 mlada luka
  • 400 g rajčice
  • 2 jalapeño papričice
  • 50 g crnih maslina bez koštica
  • 50 g zelenih maslina bez koštica
  • 100 g crnog ili crvenoga graha iz limenke
  • 80 g kukuruza šećerca iz limenke
  • 100 g polutvrdog sir (cheddar, ementaler...)
  • 4 žlice guacamole umaka
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • sol i papar

Način pripreme

01

U posudu za pečenje položite papir za pečenje pa po njemu raširite tortilja čips. Rajčicu očistite od sjemenki i narežite na kockice. Pola količine narezane rajčice pomiješajte s na ploške narezanim mladim lukom, zelenim i crnim maslinama narezanim na kolutiće, jalapeño papričicama narezanim na tanke ploške, ocijeđenim i ispranim kukuruzom i grahom.

02

Smjesu rasporedite po tortilja čipsu, lagano posolite i popaprite i pospite krupno naribanim polutvrdim sirom. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C i pecite oko pet minuta, dok se sir ne rastopi. Izvadite iz pećnice, pospite preostalom rajčicom i rasporedite po tanjurima. Na svaki tanjur stavite dio guacamole umaka i kiselog vrhnja.

Po nachosima prije pečenja možete rasporediti i malo mekanog pečenog mesa narezanog ili natrganog na manje komade.

podijeli

Proizvodi iz recepta