sastojci
- 250 g dimljene šunke
- 100 g mladog luka
- 4 jaja
- 12 g praška za pecivo
- 210 g glatkog brašna
- sol, papar
- 150 g maslaca
- 370 g vrhnja za kuhanje
- 60 g krušnih mrvica
Žele:
- 6 listića želatine
- 200 ml mlijeka
- 100 g majoneze
- 100 g milerama
- 100 g hrena
- 10 g milerama
- 30 ml suncokretova ulja za kalup
- 1 vezica rotkvica
Način pripreme
01
Šunku i mladi luk narežite te propirjajte na maslacu. Od bjelanjaka stucite čvrst snijeg. Žumanjke, mileram, vrhnje za kuhanje izmiješajte, dodajte sol i papar, brašno, prašak za pecivo, propirjanu šunku i mladi luk, dobro izmiješajte te na kraju rahlo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u nauljeni kalup za tortu i pecite 40 minuta na 170 °C.
02
Za žele od hrena namočite želatinu te je rastopite u mlačnome mlijeku. Kad se mlijeko ohladi, dodajte ga u majonezu, hren i mileram, koje ste prije toga pomiješali. Smjesu stavite u nauljene kalupiće i ohladite u hladnjaku. Žele servirajte uz nabujak i svježu rotkvicu.
Količinu hrena u želeu prilagodite vlastitom ukusu.