Nabujak od uskrsne šunke i mladog luka sa želeom od hrena


sastojci

  • 250 g dimljene šunke
  • 100 g mladog luka
  • 4 jaja
  • 12 g praška za pecivo
  • 210 g glatkog brašna
  • sol, papar
  • 150 g maslaca
  • 370 g vrhnja za kuhanje
  • 60 g krušnih mrvica

Žele:

  • 6 listića želatine
  • 200 ml mlijeka
  • 100 g majoneze
  • 100 g milerama
  • 100 g hrena
  • 10 g milerama
  • 30 ml suncokretova ulja za kalup
  • 1 vezica rotkvica

Način pripreme

01

Šunku i mladi luk narežite te propirjajte na maslacu. Od bjelanjaka stucite čvrst snijeg. Žumanjke, mileram, vrhnje za kuhanje izmiješajte, dodajte sol i papar, brašno, prašak za pecivo, propirjanu šunku i mladi luk, dobro izmiješajte te na kraju rahlo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u nauljeni kalup za tortu i pecite 40 minuta na 170 °C.

02

Za žele od hrena namočite želatinu te je rastopite u mlačnome mlijeku. Kad se mlijeko ohladi, dodajte ga u majonezu, hren i mileram, koje ste prije toga pomiješali. Smjesu stavite u nauljene kalupiće i ohladite u hladnjaku. Žele servirajte uz nabujak i svježu rotkvicu.

Količinu hrena u želeu prilagodite vlastitom ukusu.

podijeli