sastojci
- 300 g pilećih prsa
- 3 mlada luka
- 1 svježa paprika
- 1 češanj češnjaka
- sol, papar
- malo timijana
- prstohvat kurkume
- prstohvat dimljene paprike
- 1 žlica nasjeckanog peršinova lista
- 1 žlica nasjeckanog vlasca
- 3 jaja
- 250 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- 300 g brašna
- 12 g praška za pecivo
- 150 g naribanog sira gaude
- 50 g naribanog parmezana
Način pripreme
U zagrijanoj tavi na malo masnoće pržite nasjeckani mladi luk oko 2 minute. Dodajte papriku narezanu na kockice i nastavite pržiti još 2 – 3 minute, dodajte protisnuti češnjak i piletinu narezanu na kockice. Posolite, popaprite i uz povremeno miješanje pirjajte 10 minuta.
Maknite s vatre, dodajte nasjeckani peršinov list, vlasac, malo timijana, kurkume i dimljene paprike. Promiješajte i ostavite da se ohladi. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Kalup za muffine premažite maslacem i pospite s malo brašna. U zdjeli umutite jaja, dodajte mlijeko, ulje, naribani sir i brašno pomiješano s praškom za pecivo pa sve dobro promiješajte.
Dodajte i smjesu s piletinom, po potrebi još začinite. Jednoliko rasporedite u pripremljeni kalup za muffine, pospite naribanim parmezanom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 25 minuta na 200 °C.
Muffine možete pripremati i kao omlet u tavi.