Muffini s lećom, bučinim košticama i bademima

sastojci

  • 150 g kukuruznog brašna
  • 150 g pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml jogurta
  • 20 ml limunovog soka
  • 3 jaja
  • 50 g maslaca
  • 1 prstohvat soli
  • 200 g narančaste leće
  • 50 g sjemenki buče
  • 50 g badema

Način pripreme

01

Narančastu leću kratko prokuhajte i usitnite u pire. Miksajte jaja 5 minuta, dodajte jogurt, limunov sok, rastopljeni maslac i prstohvat soli, nastavite miješati pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, umiješajte pire od leće i sjeckane sjemenke buče.

02

Kalupe za muffine namažite maslacem, ulijte tijesto do ⅔ visine kalupa. Svaki muffin pospite sjeckanim bademima, stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 30 minuta.

podijeli