Mini savijače od patlidžana, crvene paprike i gljiva

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 300 g patlidžana
  • 200 g svježe crvene paprike
  • 100 g šampinjona
  • 20 ml maslinova ulja
  • 1 jaje
  • 20 g crnog sezama
  • 120 ml BBQ umaka
  • sol, papar

Način pripreme

01

Patlidžane ogulite, narežite na ploške, posolite, poslažite u lim za pečenje i pecite 20 minuta u pećnici na 180 °C. Istovremeno ispecite paprike u drugom limu za pečenje. Šampinjone nasjeckajte, popržite u tavi na maslinovom ulju, začinite solju i paprom.

02

Ogulite paprike, maknite im sjemenke pa ih zajedno s patlidžanima i gljivama sameljite ili usitnite u multipraktiku. Probajte nadjev i po želji ga dodatno začinite kajenskim paprom.

03

Raširite svježe tijesto, stavite nadjev na ¼ tijesta u jednoj liniji. Preklopite tijesto, narežite savijaču na komade dužine 3 – 4 cm, premažite razmućenim jajetom s malo vode, pospite crnim sezamom i stavite peći u predgrijanu pećnicu oko 15 minuta na 210 °C. Poslužite toplo uz BBQ umak.

Patlidžan narežite na ploške da ispusti gorčinu, a papriku pecite u odvojenom limu za pečenje jer pušta tekućinu.

podijeli

Proizvodi iz recepta