sastojci
- 275 g svježeg lisnatog tijesta
- 300 g patlidžana
- 200 g svježe crvene paprike
- 100 g šampinjona
- 20 ml maslinova ulja
- 1 jaje
- 20 g crnog sezama
- 120 ml BBQ umaka
- sol, papar
Način pripreme
Patlidžane ogulite, narežite na ploške, posolite, poslažite u lim za pečenje i pecite 20 minuta u pećnici na 180 °C. Istovremeno ispecite paprike u drugom limu za pečenje. Šampinjone nasjeckajte, popržite u tavi na maslinovom ulju, začinite solju i paprom.
Ogulite paprike, maknite im sjemenke pa ih zajedno s patlidžanima i gljivama sameljite ili usitnite u multipraktiku. Probajte nadjev i po želji ga dodatno začinite kajenskim paprom.
Raširite svježe tijesto, stavite nadjev na ¼ tijesta u jednoj liniji. Preklopite tijesto, narežite savijaču na komade dužine 3 – 4 cm, premažite razmućenim jajetom s malo vode, pospite crnim sezamom i stavite peći u predgrijanu pećnicu oko 15 minuta na 210 °C. Poslužite toplo uz BBQ umak.
Patlidžan narežite na ploške da ispusti gorčinu, a papriku pecite u odvojenom limu za pečenje jer pušta tekućinu.