sastojci
- 150 g glatkog pšeničnog brašna
- 100 g pirovog brašna
- 125 g hladnog maslaca
- 0.5 žličice soli
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 2-3 žlice hladne vode
Nadjev:
- 300 g očišćenog špinata
- 2 mlada luka
- 2 jaja
- 180 ml kiselog vrhnja
- 50 g naribanog sira gaude
- 50 g naribanog parmezana
- 0.5 žličice soli
- svježe mljeveni papar
- 2 žlice maslinovog ulja
Način pripreme
Pomiješajte oba brašna, posolite, dodajte maslac narezan na kockice, vrhnje i malo vode pa umijesite tijesto. Formirajte tijesto u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 20 minuta. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte mladi luk narezan na kolutiće i pržite 2 minute. Dodajte špinat, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 2 – 3 minute. Kada špinat povene, maknite tavu s vatre.
U zdjeli umutite jaja i kiselo vrhnje, dodajte naribanu gaudu i naribani parmezan, dodajte špinat s mladim lukom, posolite, popaprite i sve dobro promiješajte. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte, izrežite na 8 manjih krugova pa tijestom obložite mini kalupe. Složite ih u lim, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 10 minuta na 200 °C. Izvadite tijesto iz pećnice, ostavite da se malo ohladi pa po tijestu rasporedite pripremljeni nadjev. Vratite u pećnicu, smanjite temperaturu na 180 °C i pecite 20 – 25 minuta.
Nadjev možete „pojačati“ tako da mu dodate malo pržene slanine.