Mini quiche sa špinatom

sastojci

  • 150 g glatkog pšeničnog brašna
  • 100 g pirovog brašna
  • 125 g hladnog maslaca
  • 0.5 žličice soli
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 2-3 žlice hladne vode

Nadjev:

  • 300 g očišćenog špinata
  • 2 mlada luka
  • 2 jaja
  • 180 ml kiselog vrhnja
  • 50 g naribanog sira gaude
  • 50 g naribanog parmezana
  • 0.5 žličice soli
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlice maslinovog ulja

Način pripreme

01

Pomiješajte oba brašna, posolite, dodajte maslac narezan na kockice, vrhnje i malo vode pa umijesite tijesto. Formirajte tijesto u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 20 minuta. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte mladi luk narezan na kolutiće i pržite 2 minute. Dodajte špinat, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 2 – 3 minute. Kada špinat povene, maknite tavu s vatre.

02

U zdjeli umutite jaja i kiselo vrhnje, dodajte naribanu gaudu i naribani parmezan, dodajte špinat s mladim lukom, posolite, popaprite i sve dobro promiješajte. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte, izrežite na 8 manjih krugova pa tijestom obložite mini kalupe. Složite ih u lim, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 10 minuta na 200 °C. Izvadite tijesto iz pećnice, ostavite da se malo ohladi pa po tijestu rasporedite pripremljeni nadjev. Vratite u pećnicu, smanjite temperaturu na 180 °C i pecite 20 – 25 minuta.

Nadjev možete „pojačati“ tako da mu dodate malo pržene slanine.

podijeli

Proizvodi iz recepta