sastojci
Tijesto:
- 350 g oštrog brašna
- 250 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- sol
- 80 g maslaca za mazanje kalupa
Nadjev:
- 3 jaja
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 ml kiselog vrhnja
- 100 g skute
- 40 g ribanog Grana Padana
- sol
- papar
- 150 g mladog luka
- 400 g tikve
- 40 ml maslinovog ulja
Način pripreme
Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Tijesto položite na prozirnu foliju, pokrijte drugim komadom folije i razvaljajte na debljinu 4 – 5 mm. Izrežite 8 krugova malo većih od kalupa. Kalupe premažite maslacem, prebacite tijesto, obložite stranice, izbodite vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah i pecite na 180 °C oko 15 minuta. U međuvremenu ogulite tikvu, maknite koštice, narežite na kriške. Tikvu stavite u lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i pecite na
180 – 190 °C 20 minuta. Naribajte skutu, pomiješajte s oba vrhnja, jajima i ribanim sirom. Dodajte mladi luk narezan na ploškice, začinite solju i paprom. Maknite grah i aluminijsku foliju, prelijte dobiveni nadjev preko tijesta, dodajte na svaki quiche 4 – 5 kriški tikve, vratite u pećnicu i pecite još oko 25 minuta.
Kod premazivanja kalupa koristite silikonski kist.