sastojci

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol
  • 80 g maslaca za mazanje kalupa
  • 3 jaja
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 100 g skute
  • 40 g ribanog Grana Padana
  • sol
  • papar
  • 150 g mladog luka
  • 400 g tikve
  • 40 ml maslinovog ulja

Način pripreme

01

Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Tijesto položite na prozirnu foliju, pokrijte drugim komadom folije i razvaljajte na debljinu 4 – 5 mm. Izrežite 8 krugova malo većih od kalupa. Kalupe premažite maslacem, prebacite tijesto, obložite stranice, izbodite vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah i pecite na 180 °C oko 15 minuta. U međuvremenu ogulite tikvu, maknite koštice, narežite na kriške. Tikvu stavite u lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i pecite na

02

180 – 190 °C 20 minuta. Naribajte skutu, pomiješajte s oba vrhnja, jajima i ribanim sirom. Dodajte mladi luk narezan na ploškice, začinite solju i paprom. Maknite grah i aluminijsku foliju, prelijte dobiveni nadjev preko tijesta, dodajte na svaki quiche  4 – 5 kriški tikve, vratite u pećnicu i pecite još oko 25 minuta.

Kod premazivanja kalupa koristite silikonski kist.

podijeli