sastojci
Tijesto:
- 350 g oštrog brašna
- 250 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- sol
- 40 g maslaca za mazanje kalupa
Nadjev:
- 300 g fileta lososa
- 200 g kukuruza šećerca (konzerva)
- 100 g špinata
- 3 jaja
- 200 ml kiselog vrhnja
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g skute
- 40 g ribanog tvrdog sira (Grana Padano)
- 50 ml maslinova ulja
- sol
- 4 kalupa promjera 12-14 cm
Način pripreme
01
Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite prhko tijesto. Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm i izrežite 2 – 3 cm veće od kalupa.
02
Pomoću donje folije prebacite tijesto u namazane kalupe, obložite ih, odstranite višak tijesta preko rubova, izbockajte tijesto vilicom i pecite 15 minuta na 180 °C.
03
U međuvremenu blanširajte kratko listiće špinata. Losos narežite na kockice, posolite i popecite na maslinovom ulju, ohladite.
04
Skutu naribajte i zamiješajte s razmućenim jajima, kiselim i slatkim vrhnjem, ribanim sirom, ohlađenim lososom, špinatom i kukuruzom.
05
Nadjev posolite i prelijte preko tijesta u kalupima, nastavite peći još 25 – 30 minuta.
Mini quicheve možete peći i u kalupu za muffine.