mini quiche s kukuruzom, spinatom i lososom

Mini quiche s kukuruzom, špinatom i lososom

sastojci

Tijesto:

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol
  • 40 g maslaca za mazanje kalupa

Nadjev:

  • 300 g fileta lososa
  • 200 g kukuruza šećerca (konzerva)
  • 100 g špinata
  • 3 jaja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g skute
  • 40 g ribanog tvrdog sira (Grana Padano)
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol
  • 4 kalupa promjera 12-14 cm

Način pripreme

01

Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite prhko tijesto. Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm i izrežite 2 – 3 cm veće od kalupa.

02

Pomoću donje folije prebacite tijesto u namazane kalupe, obložite ih, odstranite višak tijesta preko rubova, izbockajte tijesto vilicom i pecite 15 minuta na 180 °C.

03

U međuvremenu blanširajte kratko listiće špinata. Losos narežite na kockice, posolite i popecite na maslinovom ulju, ohladite.

04

Skutu naribajte i zamiješajte s razmućenim jajima, kiselim i slatkim vrhnjem, ribanim sirom, ohlađenim lososom, špinatom i kukuruzom.

05

Nadjev posolite i prelijte preko tijesta u kalupima, nastavite peći još 25 – 30 minuta.

Mini quicheve možete peći i u kalupu za muffine.

podijeli