sastojci
- 500 g glatkog brašna
- 10 g svježeg kvasca
- 20 g šećera
- 150 g svinjske masti
- 300 ml mlijeka
- 500 g pilećeg filea
- 300 g poriluka
- 200 g mrkve
- 200 g svježe crvene paprike
- 250 g mozzarelle
- 30 ml maslinovog ulja
- 19 g soli
Način pripreme
Zamijesite tijesto od brašna, izmrvljenog kvasca, šećera, 100 g masti, mlijeka i prstohvata soli. Tijesto ostavite sa strane da odmori 30 minuta. U međuvremenu pripremite nadjev.
Piletinu narežite na kockice i posolite. Narežite poriluk na ploške, odvojite bijeli od zelenog dijela. Mrkvu i papriku očistite i narežite na kockice, mozzarellu naribajte. Zagrijte maslinovo ulje, zapecite piletinu da se zatvore pore, odložite sa strane. U istu tavu dodajte bijeli dio poriluka, pirjajte, dodajte kockice mrkve, kratko popržite, vratite meso, dodajte zeleni dio poriluka, zatim papriku, kratko popržite, posolite i maknite s vatre. Umiješajte u nadjev ribani sir.
Za pite su vam potrebni kalupi promjera 18 cm, premažite ih svinjskom masti. Razvaljajte tijesto, izrežite 4 veća kruga koja ćete staviti u kalup i obložiti stjenku i 4 manja kruga kojima ćete poklopiti pite.
Prebacite tijesto u kalupe, obložite stjenku, napunite nadjevom, poklopite tijestom. Spojite rubove tijesta, prstima na gornjem tijestu napravite nabore. Premažite pite odozgo rastopljenom masnoćom, pecite na 180 °C 25 – 30 minuta.
Prije rezanja poriluk dobro operite jer među listovima mogu ostati zrnca pijeska ili zemlje.