Mini pite s piletinom i povrćem

sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • 10 g svježeg kvasca
  • 20 g šećera
  • 150 g svinjske masti
  • 300 ml mlijeka
  • 500 g pilećeg filea
  • 300 g poriluka
  • 200 g mrkve
  • 200 g svježe crvene paprike
  • 250 g mozzarelle
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 19 g soli

Način pripreme

01

Zamijesite tijesto od brašna, izmrvljenog kvasca, šećera, 100 g masti, mlijeka i prstohvata soli. Tijesto ostavite sa strane da odmori 30 minuta. U međuvremenu pripremite nadjev.

02

Piletinu narežite na kockice i posolite. Narežite poriluk na ploške, odvojite bijeli od zelenog dijela. Mrkvu i papriku očistite i narežite na kockice, mozzarellu naribajte. Zagrijte maslinovo ulje, zapecite piletinu da se zatvore pore, odložite sa strane. U istu tavu dodajte bijeli dio poriluka, pirjajte, dodajte kockice mrkve, kratko popržite, vratite meso, dodajte zeleni dio poriluka, zatim papriku, kratko popržite, posolite i maknite s vatre. Umiješajte u nadjev ribani sir.

03

Za pite su vam potrebni kalupi promjera 18 cm, premažite ih svinjskom masti. Razvaljajte tijesto, izrežite 4 veća kruga koja ćete staviti u kalup i obložiti stjenku i 4 manja kruga kojima ćete poklopiti pite.

04

Prebacite tijesto u kalupe, obložite stjenku, napunite nadjevom, poklopite tijestom. Spojite rubove tijesta, prstima na gornjem tijestu napravite nabore. Premažite pite odozgo rastopljenom masnoćom, pecite na 180 °C 25 – 30 minuta. 

Prije rezanja poriluk dobro operite jer među listovima mogu ostati zrnca pijeska ili zemlje.

podijeli

Proizvodi iz recepta