sastojci

  • 1 žlica svježeg nasjeckanog timijana
  • 1-2 žličice krupne soli
  • 1 žličica krupno mljevenog papra
  • 275 g razvaljanog lisnatoga tijesta
  • 200 g mini rajčica, šljivastih
  • 2 čili papričice
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica svježeg nasjeckanog timijana
  • 1-2 žličice krupne soli
  • 1 žličica krupno mljevenog papra

Način pripreme

01

Razvaljano lisnato tijesto narežite na pravokutnike veličine otprilike 7 x 8 cm.

02

Premažite ih maslinovim uljem i pospite sitno nasjeckanim čili papričicama.

03

Mini rajčice narežite na ploške i rasporedite po narezanim pravokutnicima lisnatog tijesta.

04

Pospite nasjeckanim timijanom, krupnom soli i krupno mljevenim paprom.

05

Narezano tijesto posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, ali pazite da između komada ostane 2 – 3 cm razmaka kako se ne bi slijepili prilikom dizanja. 

06

Pecite 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 210 °C. Poslužite toplo.

Prije nego što ih začinite, rajčice možete posuti s malo naribane

podijeli