sastojci
- 1 žlica svježeg nasjeckanog timijana
- 1-2 žličice krupne soli
- 1 žličica krupno mljevenog papra
- 275 g razvaljanog lisnatoga tijesta
- 200 g mini rajčica, šljivastih
- 2 čili papričice
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica svježeg nasjeckanog timijana
- 1-2 žličice krupne soli
- 1 žličica krupno mljevenog papra
Način pripreme
01
Razvaljano lisnato tijesto narežite na pravokutnike veličine otprilike 7 x 8 cm.
02
Premažite ih maslinovim uljem i pospite sitno nasjeckanim čili papričicama.
03
Mini rajčice narežite na ploške i rasporedite po narezanim pravokutnicima lisnatog tijesta.
04
Pospite nasjeckanim timijanom, krupnom soli i krupno mljevenim paprom.
05
Narezano tijesto posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, ali pazite da između komada ostane 2 – 3 cm razmaka kako se ne bi slijepili prilikom dizanja.
06
Pecite 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 210 °C. Poslužite toplo.
Prije nego što ih začinite, rajčice možete posuti s malo naribane