sastojci
- 500 g mljevene junetine
- 100 g kruha ili tosta
- 100 ml mlijeka
- 1 jaje
- sol
- 100 g špageta
- 80 g sira za ribanje
- 80 g kečapa
- nekoliko listića peršina
Način pripreme
Namočite kruh ili tost u mlijeko. Razmočeni kruh ili tost pomiješajte s mesom, potom dodajte jaje, posolite i dobro promiješajte.
Oblikujte okruglice i pecite u pećnici na papiru za pečenje na temperaturi od 180 °C oko 12 minuta.
Špagete skuhajte u slanoj vodi. Vilicom nabodite okruglicu, namotajte špagete vrteći vilicu i slažite na tanjur.
Pospite sirom, dodajte kečap, po želji, stavite listić peršina i poslužite.
Možete oko vilice namotati i same špagete pa ćete dobiti oblik gnijezda na koje ćete staviti mesnu okruglicu.