Marinirana tuna i avokado u emulziji maslinova ulja i naranče

sastojci

  • 500 g fileta tune
  • 300 g avokada
  • 1 rotkvica
  • 40 g svježeg hrena
  • 30 g ikre
  • 100 ml maslinova ulja
  • 50 ml svježe cijeđenog soka naranče
  • sol

Način pripreme

01

Filete tune narežite na kockice, veličine 1 x 1 cm, i posolite. Avokado ogulite, odstranite košticu, pa ga narežite na kockice iste veličine kao i tunu. Rotkvicu narežite na tanke ploške, a hren nasitno naribajte.

02

Maslinovo ulje i narančin sok stavite u usku, visoku posudu, posolite i izmiksajte da dobijete emulziju. Na tanjur stavite prsten, u prsten stavite kockice tune, zatim kockice avokada, lagano potisnite pa dodajte hren, plošku rotkvice i žličicu ikre. Maknite prsten, na tanjur oko tune ulijte emulziju ulja i naranče pa poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta