sastojci
- 500 g fileta tune
- 300 g avokada
- 1 rotkvica
- 40 g svježeg hrena
- 30 g ikre
- 100 ml maslinova ulja
- 50 ml svježe cijeđenog soka naranče
- sol
Način pripreme
Filete tune narežite na kockice, veličine 1 x 1 cm, i posolite. Avokado ogulite, odstranite košticu, pa ga narežite na kockice iste veličine kao i tunu. Rotkvicu narežite na tanke ploške, a hren nasitno naribajte.
Maslinovo ulje i narančin sok stavite u usku, visoku posudu, posolite i izmiksajte da dobijete emulziju. Na tanjur stavite prsten, u prsten stavite kockice tune, zatim kockice avokada, lagano potisnite pa dodajte hren, plošku rotkvice i žličicu ikre. Maknite prsten, na tanjur oko tune ulijte emulziju ulja i naranče pa poslužite.