sastojci

  • 1.2 kg lubenice
  • 250 g jagoda
  • 40 g rukole
  • 200 g feta sira
  • 50 g oraha
  • 50 g lješnjaka
  • 100 g sjemenki šipka
  • 30 ml reduciranog aceta balsamica
  • svježe mljeveni timutski papar

Način pripreme

01

Lubenicu narežite na kriške kao na slici, maknite koštice. Jagode raspolovite, pola količine fete narežite na kocke. Orahe i lješnjake nasjeckajte. 

02

Na svaki tanjur stavite tri kriške lubenice, dodajte oprane i osušene listove rukole, kocke fete i polovice jagoda. Pospite sjemenkama šipka, mrvljenim ostatkom fete, orasima i lješnjacima. Završite acetom balsamicom i svježe mljevenim paprom, poslužite.

Lubenica se odlično slaže i s cimetom, kuminom, kardamomom, čilijem pa svakako isprobajte i te kombinacije.

podijeli