sastojci
- 1.2 kg lubenice
- 250 g jagoda
- 40 g rukole
- 200 g feta sira
- 50 g oraha
- 50 g lješnjaka
- 100 g sjemenki šipka
- 30 ml reduciranog aceta balsamica
- svježe mljeveni timutski papar
Način pripreme
Lubenicu narežite na kriške kao na slici, maknite koštice. Jagode raspolovite, pola količine fete narežite na kocke. Orahe i lješnjake nasjeckajte.
Na svaki tanjur stavite tri kriške lubenice, dodajte oprane i osušene listove rukole, kocke fete i polovice jagoda. Pospite sjemenkama šipka, mrvljenim ostatkom fete, orasima i lješnjacima. Završite acetom balsamicom i svježe mljevenim paprom, poslužite.
Lubenica se odlično slaže i s cimetom, kuminom, kardamomom, čilijem pa svakako isprobajte i te kombinacije.