sastojci
- 150 g lososa (dimljeni)
- 0.5 male glavice ljubičastog luka
- 1 manja rajčica
- 2 žlice nasjeckanih crnih maslina
- 1 žlica limunova soka
- 1 žlica maslinova ulja
- papar, malo Tabasca
Salata:
- rukola, crveni radič
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 žlice klica rotkvica
- aceto balsamico
- crveni kavijar
- 4 tosta
- 1 žličica naribanog đumbira
- 1 žlica maslinova ulja
Način pripreme
Losos narežite na male kockice i dodajte sitno narezani luk i crne masline, na kockice narezanu rajčicu, limunov sok, ulje, papar i malo Tabasca. Sastojke promiješajte i stavite u okrugle kalupe (2 komada).
Losos stavite u hladnjak da se marinira i dobro ohladi.
Pomiješajte narezanu rukolu i radič. Prije posluživanja salatu stavite u kalup i sve zajedno pažljivo izvadite na tanjur za posluživanje.
Preko salate stavite klice, nakapajte maslinovim uljem i acetom balsamicom.
Poslužite s crvenim kavijarom i croutonima s đumbirom. Njih pripremite tako da tostu skinete koru i na ugrijanoj tavi popržite uz dodatak đumbira i maslinova ulja.