Losos tartar s kavijarom i crutonima s đumbirom

sastojci

  • 150 g lososa (dimljeni)
  • 0.5 male glavice ljubičastog luka
  • 1 manja rajčica
  • 2 žlice nasjeckanih crnih maslina
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • papar, malo Tabasca

Salata:

  • rukola, crveni radič
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice klica rotkvica
  • aceto balsamico
  • crveni kavijar
  • 4 tosta
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 1 žlica maslinova ulja

Način pripreme

01

Losos narežite na male kockice i dodajte sitno narezani luk i crne masline, na kockice narezanu rajčicu, limunov sok, ulje, papar i malo Tabasca. Sastojke promiješajte i stavite u okrugle kalupe (2 komada).

02

Losos stavite u hladnjak da se marinira i dobro ohladi.

03

Pomiješajte narezanu rukolu i radič. Prije posluživanja salatu stavite u kalup i sve zajedno pažljivo izvadite na tanjur za posluživanje.

04

Preko salate stavite klice, nakapajte maslinovim uljem i acetom balsamicom.

05

Poslužite s crvenim kavijarom i croutonima s đumbirom. Njih pripremite tako da tostu skinete koru i na ugrijanoj tavi popržite uz dodatak đumbira i maslinova ulja.

podijeli