Lisnato tijesto s lukom, gljivama i sušenom rajčicom

sastojci

  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 100 g crvenog luka
  • 100 g šampinjona
  • 120 g sušene rajčice (8 polovica)
  • 100 g gorgonzole
  • 20 g mikrozelenja
  • sol

Način pripreme

01

Luk ogulite i narežite na ploške. Šampinjone narežite na tanke ploške, rajčicu na komadiće. Raširite svježe lisnato tijesto i razrežite ga na kvadrate 8 x 8 cm. Kvadrate tijesta stavite u lim na masni papir.

02

Na tijesto stavite ploške luka, nježno posolite, zatim dodajte gljive i komadiće rajčice, izmrvite gorgonzolu pa pecite u pećnici na 210 °C oko 10 minuta. Pospite mikrozelenjem i poslužite.

Birajte sušenu rajčicu iz ulja jer je puno sočnija.

podijeli

Proizvodi iz recepta