sastojci
- 500 g lisnatog tijesta
- 1 jaje
- 1 žlica mlijeka
- 1 žličica tabasco umaka
- 150 g sitno naribanog parmezana
- 2-3 žlice chia sjemenki
- 1 žlica krupne soli
- oštro brašno za posipanje
Način pripreme
Na pobrašnjenoj površini svaki dio tijesta razvaljajte na veličinu otprilike 20 x 25 cm.
Jaje razmutite i pomiješajte s mlijekom i tabascom pa premažite preko obje polovice tijesta. Pospite ih naribanim parmezanom, chia sjemenkama i krupnom soli. Valjkom lagano prijeđite po nadjevu kako bi se utisnuo u tijesto i prilikom motanja ne bi ispadao.
Svaki dio tijesta narežite na rezance dužine 20 cm i širine oko 2 cm. Lim obložite papirom za pečenje pa na njega položite oko 15 trakica koje ste prije toga savili u oblik vijka. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 15 minuta pa ih okrenite i pecite još 5 minuta. Isto ponovite s ostatkom tijesta.