sastojci

  • 2 zrela avokada
  • 250 g fileta lososa
  • 2 ljutike
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica kapara
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice tekućeg jogurta
  • 3 žlice svježih klica
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Avokada dobro operite, prerežite ih popola, odstranite im koštice pa prerezane strane premažite limunovim sokom.

02

Losos očistite, operite, skinite mu kožicu i narežite ga na sitne kockice (možete ga i lagano iskosati).

03

Lososu dodajte ocijeđene kapare, sitno nasjeckanu ljutiku, naribanu limunovu koricu, protisnuti češnjak, maslinovo ulje, jogurt, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Pripremljenom smjesom napunite prerezani avokado, pospite svježim klicama i poslužite rashlađeno.

Kako biste losos lakše narezali, stavite ga u zamrzivač na 20-ak minuta pa ga onda narežite

podijeli