sastojci
- 2 zrela avokada
- 250 g fileta lososa
- 2 ljutike
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica naribane limunove korice
- 1 žlica limunova soka
- 1 žlica kapara
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 žlice tekućeg jogurta
- 3 žlice svježih klica
- sol
- papar
Način pripreme
Avokada dobro operite, prerežite ih popola, odstranite im koštice pa prerezane strane premažite limunovim sokom.
Losos očistite, operite, skinite mu kožicu i narežite ga na sitne kockice (možete ga i lagano iskosati).
Lososu dodajte ocijeđene kapare, sitno nasjeckanu ljutiku, naribanu limunovu koricu, protisnuti češnjak, maslinovo ulje, jogurt, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Pripremljenom smjesom napunite prerezani avokado, pospite svježim klicama i poslužite rashlađeno.
Kako biste losos lakše narezali, stavite ga u zamrzivač na 20-ak minuta pa ga onda narežite