sastojci
- 120 g kus kusa
- 240 ml vode (za kuhanje kus-kusa)
- 2 žlice maslinova ulja
- 200 g očišćenih škampa
- 100 g rikule
- 1 avokado (oko 150 g)
- 20 g svježeg peršina (nakrupno nasjeckanog)
- 2 žlice limunova soka
- 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
- sol i papar, po želji
Način pripreme
Zakuhajte vodu s prstohvatom soli. Maknite vodu s vatre i umiješajte kus-kus. Pokrijte posudu i ostavite da stoji 5 minuta i potom miješajte vilicom da razdvojite zrna kus-kusa.
U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 1 žlicu maslinova ulja. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite ga kratko dok ne zamiriše (oko 30 sekundi). Potom dodajte škampe i pržite ih 2 - 3 minute sa svake strane dok ne postanu ružičasti i potpuno pečeni. Izvadite škampe iz tave i stavite ih sa strane.
U velikoj zdjeli pomiješajte kuhani kus-kus, rikulu, nasjeckani peršin i prepolovljeni avokado narezan na kriške pa dodajte pečene škampe. U maloj zdjeli pomiješajte preostalu 1 žlicu maslinova ulja i sok limuna te dodajte sol i papar po svom ukusu pa time prelijte salatu i dobro promiješajte.