sastojci
- 4 kukuruzne tortilje
- 250 g mljevene junetine
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 1 svježa čili papričica
- 1 svježa crvena paprika babura
- 100 ml pasirane rajčice
- 150 g kuhanog kukuruza
- 0.5 žličice soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 0.5 žličice mljevenog korijandera
- 0.5 žličice mljevenog kumina
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice nasjeckanog lista peršina ili korijandera
- 1 jaje, za premazivanje
- 2 mekana avokada
- 1 ljubičasti luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 svježa rajčica
- svježa čili papričica
- šaka nasjeckanog lista korijandera ili peršina
- sok 2 limete
- 0.25 žličice soli
- 0.25 žličice papra
Način pripreme
U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte mljeveno meso i pržite uz miješanje oko 10 minuta dok meso ne dobije tamniju boju. Dodajte nasjeckani luk, protisnuti češnjak, kumin, sol, papar, sitno narezanu čili papričicu i svježu papriku narezanu na kockice. Pirjajte još 5 minuta pa dodajte pasiranu rajčicu i kukuruz. Kuhajte sve zajedno još 10 minuta, po želji još začinite, maknite s vatre i pospite nasjeckanim listovima peršina ili korijandera. U sredinu svake tortilje stavite dio mesnog nadjeva, preklopite sve stranice tortilje prema sredini, preko nadjeva. Tako zamotane tortilje složite u lim za pečenje, premažite umućenim jajetom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite na 200 °C oko 15 minuta. Izvadite chimichange iz pećnice i poslužite ih s guacamole umakom.
Za umak avokado prerežite, uklonite koštice i koru. Luk očistite i sitno nasjeckajte, rajčicu narežite na kockice, ljutu papričicu sitno nasjeckajte, listove korijandera nasjeckajte, češnjak očistite. Stavite očišćeni avokado u zdjelu i izgnječite ga vilicom. Dodajte nasjeckani luk, rajčicu, korijander i protisnuti češnjak. Posolite, popaprite, dodajte sok limete i sve dobro promiješajte.
Mesni nadjev možete pripremiti dan ranije i čuvati u hladnjaku do upotrebe.