Kozji sir pohan u bjelanjku i mediteranskom bilju sa salatom od butternut buče

sastojci

  • 400 g polutvrdog kozjeg sira
  • 600 g oguljene butternut buče
  • 50 g mediteranskog suhog bilja
  • 2 bjelanjka
  • 2 limete
  • 100 ml maslinova ulja
  • 200 ml suncokretova ulja
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 50 g krušnih mrvica
  • sol
  • svježi papar
  • 50 g lisnate salate

Način pripreme

01

Buču ogulite i naribajte na ribež za jabuke. Začinite ju solju, maslinovim uljem, sokom limete i svježim paprom. Pustite da se dobro rashladi u hladnjaku.

02

Sir narežite na trokute te ga uvaljajte u smjesu od začinskog bilja, kukuruznog brašna i krušnih mrvica.

03

Prebacite sir u tučeni posoljeni bjelanjak, ponovno u suhu smjesu te pohajte u vrućem ulju. Servirajte na podlozi od lisnatih salata toplo, a salatu od buče rashlađenu.

Bjelanjak u koji ćete uvaljati sir mora ostati lagano tekuć.

podijeli