sastojci
- 400 g polutvrdog kozjeg sira
- 600 g oguljene butternut buče
- 50 g mediteranskog suhog bilja
- 2 bjelanjka
- 2 limete
- 100 ml maslinova ulja
- 200 ml suncokretova ulja
- 100 g kukuruznog brašna
- 50 g krušnih mrvica
- sol
- svježi papar
- 50 g lisnate salate
Način pripreme
01
Buču ogulite i naribajte na ribež za jabuke. Začinite ju solju, maslinovim uljem, sokom limete i svježim paprom. Pustite da se dobro rashladi u hladnjaku.
02
Sir narežite na trokute te ga uvaljajte u smjesu od začinskog bilja, kukuruznog brašna i krušnih mrvica.
03
Prebacite sir u tučeni posoljeni bjelanjak, ponovno u suhu smjesu te pohajte u vrućem ulju. Servirajte na podlozi od lisnatih salata toplo, a salatu od buče rashlađenu.
Bjelanjak u koji ćete uvaljati sir mora ostati lagano tekuć.