sastojci
- 275 g svježeg lisnatog tijesta
- 500 g miješanih gljiva
- 100 g crvenog luka
- 1 češanj češnjaka
- 20 ml maslinova ulja
- 50 g maslaca
- 120 g topljenog sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 50 g sira pecorino
- 50 g sira Grana Padano
- 1 žumanjak za premazivanje tijesta
Način pripreme
Raširite tijesto, izrežite četiri jednaka kruga i premažite ih razmućenim žumanjkom. Izrežite četiri jednaka obruča, pa nadogradite rubove da dobijete košarice od tijesta, premažite žumanjkom i tako ponovite još dva puta da košarice budu čvrste. Prije pečenja izbodite tijesto vilicom i pecite 8 - 10 minuta na 200 °C.
Vrhnje i natrgani topljeni sir zagrijavajte stalno miješajući. Kada se pretvori u kremu, maknite s vatre i dodajte sitno naribani sir Grana Padano i Pecorino. Sitno nasjeckani luk pržite 1 - 2 minute na 20 ml maslinova ulja pa dodajte gljive i kratko ih pržite na jakoj vatri. Kada ispari voda koju puste gljive, dodajte maslac i na kraju začinite solju i paprom.
Košarice napunite gljivama, prelijte kremom i poslužite.
Prije pečenja tijesto izbodite vilicom da se ne napuhne i da bude ravnomjerno ispečeno.