sastojci
- 8 jaja
- 30 g šećera
- 3 g soli
- 1 žlica mirina-rižinog vina
- 1 žlica sakea-japanske rakije od riže
- 180 ml pilećeg temeljca
- 150 ml ulja
Način pripreme
Jaja razbijte u zdjeli i miješajte štapićima cik-cak pokretima. U drugu zdjelu ulijte temeljac, dodajte sve začine i promiješajte. Dodajte temeljac i začine u jaja, promiješajte pa prebacite u posudu s lijevkom.
Ugrijte ulje u četvrtastoj posudi, ubacite gužvicu papirnatog ubrusa, uhvatite ga štapićima i pomoću njega premažite stijenke tave zagrijanim uljem. Odlijte višak ulja sa strane i odložite gužvicu. Ulijte tanak sloj jaja, neka dno bude pokriveno. Kad se donja strana zapeče, a vrh je još mekan, počnite štapićima rolati s jedne strane tave na drugu.
Po potrebi dodajte još malo ulja, premažite stijenke tave, ulijte tanak sloj jaja i na isti način ispecite i rolajte pa tako omotajte i prvi omlet. Postupak ponovite još 2 puta ili dok ne potrošite smjesu do kraja. Tople rolane omlete prebacite na bambusovu podlogu i pomoću nje oblikujte u četvrtast oblik, narežite kao na slici i poslužite.
Štapići će vam biti od pomoći kod pripreme omleta u azijskom stilu..