japanski omlet s rizom i umakom od soje

Japanski omlet s rižom i umakom od soje

sastojci

  • 8 jaja
  • 100 g basmati riže
  • 100 g gljiva shiitake
  • 100 g mladog luka
  • 1 ljuta papričica (količina po želji)
  • 20 ml sezamova ulja
  • 80 ml umaka od soje
  • 40 g maslaca
  • sol

Način pripreme

01

Basmati rižu kuhajte u vodi u omjeru 1:2. Dvostruko veću količinu vode zagrijte do vrenja. Rižu zagrijte u loncu na suho, prelijte kipućom vodom i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta poklopljeno. Potom ugasite vatru i ostavite da odstoji poklopljeno još 20 minuta.

02

Sitno nasjeckajte ljutu papričicu. Operite gljive, osušite i narežite na ploške. Mladi luk narežite na kockice. U tavi, na sezamovu ulju, popržite luk i papriku 2 – 3 minute, dodajte gljive i zajedno pržite 4 – 5 minuta povremeno miješajući. Dodajte rižu, posolite, miješajte još 4 – 5 minuta pa ostavite poklopljeno.

03

Razmutite jaja sa žlicom soja sosa, izlijte u lim premazan maslacem i pecite na 200 °C 2 – 3 minute. Raspodijelite rižu u zdjelice, prekrijte omletom, dodajte umak od soje i poslužite.

Budite oprezni kod soljenja jer je umak od soje već slan sam po sebi.

podijeli

Proizvodi iz recepta