sastojci
- 12 svježih jalapeño papričica
- 200 g svježeg sira
- 150 g cheddar sira, naribanog
- 1 jaje
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
- 0.5 žličice mljevene dimljene crvene paprike
- 12 ploški slanine
- 1 prstohvat soli
Način pripreme
01
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje.
02
Prerežite jalapeño papričice popola po dužini; uklonite sjemenke i središnju opnu. Očišćene 24 polovice papričice stavite na stranu.
03
Koristeći mikser opremljen nastavkom s lopaticom izmiksajte svježi sir, naribani cheddar, jaje, češnjak, sol i crvenu papriku dok se ne sjedine. Žlicom ravnomjerno nadjenite sve polovice jalapeño papričice.
04
Omotajte svaku nadjevenu polovicu jalapeña polovicom ploške slanine. Rasporedite polovice papričice na lim za pečenje pa pecite 25 - 28 minuta ili dok slanina ne postane hrskava po vašem ukusu. Poslužite odmah.