Jakobove kapice s blagim umakom

Ukupno trajanje
15
Min

sastojci

  • 12 jakobovih kapica
  • 75 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 limeta
  • 4 ljutike
  • 30 ml konjaka
  • 50 ml bijelog vina
  • 0.5 žličice nasjeckanog timijana
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Jakobove kapice operite i pomoću manjeg oštrog noža pažljivo izvadite unutrašnjost školjke. Na zagrijano maslinovo ulje stavite jakobove kapice i popržite ih s obje strane do lijepe zlatnožute boje. Izvadite ih na tanjur, a u tavu dodajte sitnije narezanu ljutiku i protisnuti češnjak.

02

Kratko pržite, a čim ljutika omekša, dodajte naribanu koricu limete, nasjeckani timijan, zalijte zagrijanim konjakom i flambirajte. Potom zalijte bijelim vinom i čim zakuha, uklonite s vatre, malo posolite, popaprite i prelijte preko jakobovih kapica. Nakapajte s nekoliko kapi soka od limete i poslužite uz laganu salatu.

Ako volite malo slađi okus, umjesto vina upotrijebite prošek.

podijeli

Proizvodi iz recepta