sastojci
- 12 jakobovih kapica
- 75 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 1 limeta
- 4 ljutike
- 30 ml konjaka
- 50 ml bijelog vina
- 0.5 žličice nasjeckanog timijana
- sol
- papar
Način pripreme
Jakobove kapice operite i pomoću manjeg oštrog noža pažljivo izvadite unutrašnjost školjke. Na zagrijano maslinovo ulje stavite jakobove kapice i popržite ih s obje strane do lijepe zlatnožute boje. Izvadite ih na tanjur, a u tavu dodajte sitnije narezanu ljutiku i protisnuti češnjak.
Kratko pržite, a čim ljutika omekša, dodajte naribanu koricu limete, nasjeckani timijan, zalijte zagrijanim konjakom i flambirajte. Potom zalijte bijelim vinom i čim zakuha, uklonite s vatre, malo posolite, popaprite i prelijte preko jakobovih kapica. Nakapajte s nekoliko kapi soka od limete i poslužite uz laganu salatu.
Ako volite malo slađi okus, umjesto vina upotrijebite prošek.