sastojci
- 4 jaja
- 500 g crvene rog paprike
- 600 g pelata rajčice
- 60 ml maslinova ulja
- 100 g crvenog luka
- 3-4 češnja češnjaka
- 1 ljuta papričica
- 20 g maslaca
- sol
- 2-3 grančice svježega komorača
- 4 kriške kruha
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Paprike stavite na lim i pecite dok ne dobiju lijepu smeđu boju (pazite da ne izgore). Pečene paprike ogulite, uklonite sjemenke i krupno narežite.
Na maslinovu ulju pirjajte nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak, a zatim pelate. Kuhajte i zgnječite kuhačom, dodajte nasjeckanu ljutu papričicu i pečene paprike, posolite i kuhajte na laganoj vatri 15 –20 minuta.
Umiješajte maslac, napravite kuhačom udubine pa u njih pažljivo razbijte jaja i zapecite na jakoj vatri. Pospite nasjeckanim komoračem i poslužite uz prepečeni kruh.
Rog papriku prije pečenja možete posuti i začinskim biljem.