sastojci
- 8 jaja
- 3 žlice ulja
- 80 g luka
- 100 g svježe crvene paprike
- 1 češanj češnjaka
- 400 g nasjeckane rajčice
- 1 žličica šećera
- malo kurkume
- malo čilija u prahu
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- sol
- papar
Način pripreme
U široj i dubljoj tavi zagrijte ulje, stavite sitno nasjeckani luk i pržite ga da omekša.
Dodajte sitno nasjeckanu papriku, nasjeckani češnjak, rajčicu, šećer, kurkumu, sol, papar i čili. Pirjajte da dobijete umak, a onda pažljivo razbijte jaja i rasporedite ravnomjerno po tavi da se mogu poširati u umaku.
Poklopite i nastavite kuhati na laganoj vatri 5 minuta tako da žumanjak ostane mek, a bjelanjak čvrst.
Jelo pospite nasjeckanim peršinom i poslužite s kruhom.