sastojci

  • 8 jaja
  • 3 žlice ulja
  • 80 g luka
  • 100 g svježe crvene paprike
  • 1 češanj češnjaka
  • 400 g nasjeckane rajčice
  • 1 žličica šećera
  • malo kurkume
  • malo čilija u prahu
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

U široj i dubljoj tavi zagrijte ulje, stavite sitno nasjeckani luk i pržite ga da omekša.

02

Dodajte sitno nasjeckanu papriku, nasjeckani češnjak, rajčicu, šećer, kurkumu, sol, papar i čili. Pirjajte da dobijete umak, a onda pažljivo razbijte jaja i rasporedite ravnomjerno po tavi da se mogu poširati u umaku.

03

Poklopite i nastavite kuhati na laganoj vatri 5 minuta tako da žumanjak ostane mek, a bjelanjak čvrst.

04

Jelo pospite nasjeckanim peršinom i poslužite s kruhom.

podijeli

Proizvodi iz recepta