sastojci
- 8 jakobovih kapica
- 30 g maslaca
- 30 g krušnih mrvica
- 100 g sira Grana Padano
- 2 žlice nasjeckanih listića peršina
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 1 prstohvat soli
Za salatu:
- 100 g zelene salate
- 400 g mini rajčica
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 0.5 žličice soli
Način pripreme
01
Školjke dobro očistite i isperite, oklope izribajte.
02
Pećnicu uključite na 200 °C.
03
U zdjelici pomiješajte maslac, krušne mrvice, naribani grana padano i nasjeckane listiće peršina. Posolite, popaprite i sve još dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine.
04
Školjke zajedno s oklopima rasporedite na lim za pečenje, na meso školjki rasporedite pripremljenu smjesu od maslaca, krušnih mrvica i naribanog sira, stavite u već zagrijanu pećnicu i pecite 7 - 10 minuta na 200 °C, dok se sir ne rastopi i sve lijepo zapeče.
05
Pripremite salatu. Rajčice operite i popola narežite, zelenu salatu operite i natrgajte na manje komade, stavite sve u zdjelu, dodajte sol, maslinovo ulje i limunov sok pa promiješajte.
06
Izvadite školjke iz pećnice i poslužite uz salatu.