Copyright (c) 2020 KANGIITALY/Shutterstock. No use without permission.

Gratinirane jakobove kapice

sastojci

  • 8 jakobovih kapica
  • 30 g maslaca
  • 30 g krušnih mrvica
  • 100 g sira Grana Padano
  • 2 žlice nasjeckanih listića peršina
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • 1 prstohvat soli

Za salatu:

  • 100 g zelene salate
  • 400 g mini rajčica
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 0.5 žličice soli

Način pripreme

01

Školjke dobro očistite i isperite, oklope izribajte.

02

Pećnicu uključite na 200 °C.

03

U zdjelici pomiješajte maslac, krušne mrvice, naribani grana padano i nasjeckane listiće peršina. Posolite, popaprite i sve još dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine.

04

Školjke zajedno s oklopima rasporedite na lim za pečenje, na meso školjki rasporedite pripremljenu smjesu od maslaca, krušnih mrvica i naribanog sira, stavite u već zagrijanu pećnicu i pecite 7 - 10 minuta na 200 °C, dok se sir ne rastopi i sve lijepo zapeče.

05

Pripremite salatu. Rajčice operite i popola narežite, zelenu salatu operite i natrgajte na manje komade, stavite sve u zdjelu, dodajte sol, maslinovo ulje i limunov sok pa promiješajte.

06

Izvadite školjke iz pećnice i poslužite uz salatu.

podijeli