sastojci
- 600 g manjih goveđih odrezaka
- 1 mala crvena paprika
- 1 mala žuta paprika
- 1 mrkva srednje veličine
- 50 ml maslinova ulja
- 50 ml crnog vina
- 2 žlice glatkog brašna
- sol
- papar
Umak:
- 50 ml maslinova ulja
- 3 žlice octa balsamico
- 0.5 žlice vinskog octa
- 1 žličica senfa dijon
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica meda
- sol
- papar
Način pripreme
Za pripravu umaka u posudu stavite ulje, ocat balsamico, vinski ocat, senf, protisnuti češnjak, med, malo soli i papra. Sve zajedno dobro izmiješajte, poklopite i pustite da odstoji 30-ak minuta.
Papriku i mrkvu očistite, operite i narežite na tanje štapiće.
U tavi na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja pržite narezano povrće, samo da omekša, pa ga stavite sa strane.
Odreske lagano potucite, posolite i popaprite pa po njima rasporedite prženo povrće tako da sve povrće stoji paralelno. Odreske zarolajte, učvrstite čačkalicom da se ne rastvore i uvaljajte ih u glatko brašno. U tavu u kojoj ste pržili povrće stavite preostalo maslinovo ulje pa, kad se zagrije, na njemu pržite rolice sa svih strana. Kad rolice dobiju lijepu rumenu boju, prelijte ih crnim vinom i još kratko pirjajte.
Poslužite uz pripremljeni umak i svježe narezane krastavce i rajčicu.
Za pripremu ovog jela idealan je goveđi file.