sastojci
- 600 g mljevene piletine
- 150 g crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 150 g bijelog kruha ili tosta
- 150 ml mlijeka
- 1 jaje
- 100 ml ulja za prženje
- 15-20 g meda
- 150 ml kečapa
- 10 ml limunovog soka
- 17 g soli
- 1.8 g papra
- 0.2 g čilija
- 10 g mikro zelenja
Način pripreme
Prelijte kruh toplim mlijekom. Sitno nasjeckajte luk i češnjak. U mljeveno meso dodajte ocijeđen kruh, sjeckani luk, češnjak i jaje, začinite solju i paprom, promiješajte. Oblikujte 24 okruglice i ispecite u tavi. Razmutite kečap, med i limunov sok, začinite solju, svježe mljevenim paprom i čilijem.
Pečene okruglice stavite u lim na masni papir, kistom premažite glazurom, pecite na 180 °C 5 minuta. Zapiknite čačkalice, dekorirajte mikro zelenjem, poslužite.
U mljeveno meso osim kruha možete dodati i malo tekućeg jogurta ili kefira kako bi nakon pečenja okruglice ostale sočnije.