Glazirane okruglice od piletine

sastojci

  • 600 g mljevene piletine
  • 150 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 150 g bijelog kruha ili tosta
  • 150 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 100 ml ulja za prženje
  • 15-20 g meda
  • 150 ml kečapa
  • 10 ml limunovog soka
  • 17 g soli
  • 1.8 g papra
  • 0.2 g čilija
  • 10 g mikro zelenja

Način pripreme

01

Prelijte kruh toplim mlijekom. Sitno nasjeckajte luk i češnjak. U mljeveno meso dodajte ocijeđen kruh, sjeckani luk, češnjak i jaje, začinite solju i paprom, promiješajte. Oblikujte 24 okruglice i ispecite u tavi. Razmutite kečap, med i limunov sok, začinite solju, svježe mljevenim paprom i čilijem.

02

Pečene okruglice stavite u lim na masni papir, kistom premažite glazurom, pecite na 180 °C 5 minuta. Zapiknite čačkalice, dekorirajte mikro zelenjem, poslužite.

U mljeveno meso osim kruha možete dodati i malo tekućeg jogurta ili kefira kako bi nakon pečenja okruglice ostale sočnije.​

podijeli