sastojci
- 4 jaja
- 700 g krumpira
- 250 g tikvica
- 4 žlice oštrog brašna
- 2 jaja
- sol
- papar
- ulje za prženje
Način pripreme
U kipuću vodu stavite 4 jaja, kuhajte ih šest minuta, izvadite ih i odmah ohladite pod mlazom hladne vode. Ogulite ih i ostavite sa strane.
Krumpir ogulite pa ga zajedno s tikvicama narežite na vrlo tanke trakice. Stavite ih u cjediljku i posolite da puste vodu. Povrće ostavite da odstoji 30-ak minuta pa ga dobro pritisnite rukama da izađe što više vode.
Prebacite ga u posudu, pospite brašnom, dodajte razmućena 2 jaja, lagano popaprite i sve zajedno dobro izmiješajte. Odvajajte jednu po jednu punu žlicu smjese u hrpice pa svaku lagano raširite u palačinku i pržite u većoj, dobro zagrijanoj i lagano nauljenoj tavi.
Palačinke pecite s obje strane do lijepe zlatnosmeđe boje. Odmah poslužite toplo uz kuhana jaja i salatu po želji
U fritterse možete dodati malo kuhanoga kukuruza ili kuhanoga graška.