sastojci
- 300 g tijesta za kruh
- 300 g paprike
- 150 g repova račića
- 1 žlica nasjeckanog bosiljka
- 1 luk
- 1 žlica nasjeckanog mažurana
- 5 žlica maslinova ulja
- sol
- papar
Način pripreme
01
Paprike očistite, nasjeckajte na kockice i prepržite na tavi na 2 žlice maslinova ulja, posolite i popaprite. Očistite i operite repove račića. Prepržite 1 minutu na 2 žlice maslinova ulja, posolite i popaprite.
02
Na pobrašnjenoj dasci razvaljajte tijesto za kruh na oko 4-5 mm debljine. Kalupom ili čašom izrežite krugove promjera 6-7 cm. Lim za pečenje premažite uljem i na njega naslažite krugove od tijesta. Na svaki krug stavite žlicu nasjeckane paprike.
03
Pecite u pećnici 15- 20 minuta na 220°C. Malo prije kraja pečenja izvadite lim iz pećnice, stavite račiće na svaki krug i pecite još 5 minuta.
04
Kad je gotovo izvadite focaccine iz pećnice, pospite sjeckanim bosiljkom i mažuranom i poslužite tople. Odlično i brzo jelo za iznenadne goste.