Focaccia s crnim i zelenim maslinama

Ukupno trajanje
120
Min
min

sastojci

  • 300 g brašna za dizana tijesta
  • 1 suhi kvasac
  • 200 ml tople vode
  • sol, šećer
  • 60 ml maslinova ulja
  • 100 g zelenih maslina bez koštica
  • 100 g crnih maslina bez koštica

Način pripreme

01

Brašnu dodajte kvasac, žličicu šećera i žličicu soli, promiješajte, počnite dolijevati vodu i mijesiti tijesto. U tijesto umiješajte i 20 ml maslinova ulja. Tijesto pokrijte čistim ubrusom i ostavite na toplom da se diže oko 90 minuta.

02

U međuvremenu narežite masline na kolute. Podijelite tijesto na četiri dijela, kalupe promjera 16 cm premažite uljem. Pećnicu zagrijte na 180 °C.

03

Prebacite tijesto u kalupe, razvucite ga prstima, premažite odozgo maslinovim uljem, dodajte narezane masline. Pecite 25-30 minuta.

podijeli