sastojci
- 200 g glatkog brašna
- 20 g svježeg kvasca
- 170 ml mlake vode
- 80 ml maslinovog ulja
- 30 g šećera
- 1 prstohvat soli
Nadjev:
- 240 g crvenih ribizla
- 200 g mekog kozjeg sira
- 50 g meda
- 1 grančica ružmarina
Način pripreme
Namrvite svježi kvasac u malo mlake vode, dodajte šećer i malo brašna, ostavite na toplom desetak minuta. Brašnu dodajte kvasac, posolite i zamijesite tijesto dodajući mlaku vodu i 50 ml maslinovog ulja.
Tijesto pokrijte čistim ubrusom i ostavite na toplom da se diže. Podijelite tijesto na dva dijela i prstima razvucite u ovalni oblik debljine pola centimetra. Tijesto premažite preostalim maslinovim uljem.
U međuvremenu očistite ribizle od peteljki i rastresite po oba komada tijesta. Pecite u pećnici na 210 – 220 °C 12 – 15 minuta.
Ribizle pokapajte medom u tankoj liniji, pospite mrvljenim kozjim sirom, dekorirajte ružmarinom i poslužite.
Prilikom dodavanja kvasca brašnu pazite da sol i kvasac ne dođu u izravni kontakt jer se inače tijesto neće dobro dizati. Rasporedite sol po rubu posude s brašnom, a kvasac izlijte u sredinu i sve dobro umijesite u glatko tijesto.