Flatbread s ribizlima i kozjim sirom


sastojci

  • 200 g glatkog brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • 170 ml mlake vode
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 30 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 240 g crvenih ribizla
  • 200 g mekog kozjeg sira
  • 50 g meda
  • 1 grančica ružmarina

Način pripreme

01

Namrvite svježi kvasac u malo mlake vode, dodajte šećer i malo brašna, ostavite na toplom desetak minuta. Brašnu dodajte kvasac, posolite i zamijesite tijesto dodajući mlaku vodu i 50 ml maslinovog ulja.

02

Tijesto pokrijte čistim ubrusom i ostavite na toplom da se diže. Podijelite tijesto na dva dijela i prstima razvucite u ovalni oblik debljine pola centimetra. Tijesto premažite preostalim maslinovim uljem.

03

U međuvremenu očistite ribizle od peteljki i rastresite po oba komada tijesta. Pecite u pećnici na 210 – 220 °C 12 – 15 minuta.

04

Ribizle pokapajte medom u tankoj liniji, pospite mrvljenim kozjim sirom, dekorirajte ružmarinom i poslužite.

Prilikom dodavanja kvasca brašnu pazite da sol i kvasac ne dođu u izravni kontakt jer se inače tijesto neće dobro dizati. Rasporedite sol po rubu posude s brašnom, a kvasac izlijte u sredinu i sve dobro umijesite u glatko tijesto.

podijeli

Proizvodi iz recepta