sastojci
Tijesto:
- 200 g glatkog brašna
- 10 g praška za pecivo
- 0.5 žličice soli
- 150 ml jogurta
- 1 žlica maslinova ulja
Kozice:
- 200 g očišćenih repova kozica
- 50 ml soka limete
- 0.5 žličice čili pahuljica
- 1 češanj češnjaka, protisnut
- 0.25 žličice soli
Umak:
- 2 žlice majoneze
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat papra
- 1 žličica soka limete
Način pripreme
Sve sastojke za umak pomiješajte i stavite u hladnjak do posluživanja.
Sve sastojke za tijesto stavite u zdjelu, mijesite dok se ne sjedine, a potom prekrijte zdjelu krpom i ostavite da tijesto odstoji 10-15 minuta.
Potom ga podijelite na 6 dijelova, a svaki oblikujte u krug pa ga valjkom rastanjite.
Stavite tanke kruščiće na zagrijanu grill rešetku i pecite oko 2 minute sa svake strane.
Maknite s vatre i opet pokrijte krpom ili folijom.
Repove kozica prelijte sokom limete, dodajte čili pahuljice i protisnuti češnjak, promiješajte i ostavite da se marinira 15 minuta.
Zatim repove kozica izravnajte i nabodite na štapiće za ražnjiće pa stavite na zagrijanu rešetku roštilja i kratko pecite s obje strane, dok kozice ne promijene boju.
Maknite s vatre, posolite i poslužite s flatbreadom i umakom.