Shrimp skewers with flatbread and lime
Copyright (c) 2022 MariaKovaleva/Shutterstock. No use without permission.

Flatbread i kozice sa žara

sastojci

Tijesto:

  • 200 g glatkog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 0.5 žličice soli
  • 150 ml jogurta
  • 1 žlica maslinova ulja

Kozice:

  • 200 g očišćenih repova kozica
  • 50 ml soka limete
  • 0.5 žličice čili pahuljica
  • 1 češanj češnjaka, protisnut
  • 0.25 žličice soli

Umak:

  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat papra
  • 1 žličica soka limete

Način pripreme

01

Sve sastojke za umak pomiješajte i stavite u hladnjak do posluživanja.

02

Sve sastojke za tijesto stavite u zdjelu, mijesite dok se ne sjedine, a potom prekrijte zdjelu krpom i ostavite da tijesto odstoji 10-15 minuta.

03

Potom ga podijelite na 6 dijelova, a svaki oblikujte u krug pa ga valjkom rastanjite.

04

Stavite tanke kruščiće na zagrijanu grill rešetku i pecite oko 2 minute sa svake strane.

05

Maknite s vatre i opet pokrijte krpom ili folijom.

06

Repove kozica prelijte sokom limete, dodajte čili pahuljice i protisnuti češnjak, promiješajte i ostavite da se marinira 15 minuta.

07

Zatim repove kozica izravnajte i nabodite na štapiće za ražnjiće pa stavite na zagrijanu rešetku roštilja i kratko pecite s obje strane, dok kozice ne promijene boju.

08

Maknite s vatre, posolite i poslužite s flatbreadom i umakom.

podijeli