Domaći bagelsi s jajima, krem siromi pestom od bosiljka

Ukupno trajanje
120
Min

sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica šećera
  • 350 ml tople vode
  • Sjemenke po želji-sezam, mak
  • 2 jaja
  • 100 g rotkvica
  • 200 g krem sira
  • 100 g pesta od bosiljka
  • 40 g kapara

Topla kupka:

  • 2 l vode
  • 1 prstohvat sode bikarbone
  • 1 žličica šećera

Način pripreme

01

Dodajte u brašno suhi kvasac, šećer i sol, počnite dodavati toplu vodu i zamijesite tijesto. Tijesto pokrijte čistim ubrusom i ostavite na toplom da se diže.

02

Kad se tijesto diglo, podijelite na 8 dijelova, oblikujte kuglice i ostavite pokriveno da se diže još 30 minuta. Probušite tijesto prstom u sredini i okrećite da dobijete kolut.

03

U širu posudu ulijte vodu da je duboko oko 2cm, dodajte sodu bikarbonu i šećer, zakipite i pustite da lagano kuha.

04

Svako pecivo kuhajte 2 minute, okrenite i kuhajte još minutu, stavite na rešetku da se hladi. Uvaljajte u mješavinu sjemenki po želji, stavljajte na pleh, pecite 13-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 240-250°c.

05

Za sendviče kuhajte jaja 8 minuta, ohladite, ogulite i narežite na kockice. Rotkvice narežite na tanke ploške. 

06

Razrežite bagelse, premažite krem sirom i dodajte jaja i rotkvice ili krem sir kombinirajte s pestom od bosiljka i kaparima.

podijeli