sastojci
- 300 g brašna
- 3 jaja
- sol
- žličica sipinog crnila
- 100 g skute
- 150 g dimljenog lososa
- 1 manja naranča
- 2 žlice nasjeckanih maslina
Način pripreme
U zdjelu stavite brašno i jaja, dodajte malo soli i sipino crnilo. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga poklopljenog na sobnoj temperaturi 20 minuta. U drugoj zdjeli pomiješajte skutu i 100 g usitnjenog lososa, posolite i sve dobro promiješajte.
Tijesto tanko razvaljajte, režite na krugove i nadjenite pripremljenim nadjevom.
Rubove tijesta namažite vodom pa preklopite i zalijepite tijesto. U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu i kuhajte raviole 2 – 3 minute. Ocijedite tjesteninu i poslužite s preostalim lososom, maslinama i narančom narezanom na tanke ploškice.
Tijesto ćete lakše umijesiti ako sipino crnilo rastopite u malo vode pa tek tada dodate u brašno i jaja.