Crni ravioli s dimljenim lososom

sastojci

  • 300 g brašna
  • 3 jaja
  • sol
  • žličica sipinog crnila
  • 100 g skute
  • 150 g dimljenog lososa
  • 1 manja naranča
  • 2 žlice nasjeckanih maslina

Način pripreme

01

U zdjelu stavite brašno i jaja, dodajte malo soli i sipino crnilo. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga poklopljenog na sobnoj temperaturi 20 minuta. U drugoj zdjeli pomiješajte skutu i 100 g usitnjenog lososa, posolite i sve dobro promiješajte.

02

Tijesto tanko razvaljajte, režite na krugove i nadjenite pripremljenim nadjevom.

03

Rubove tijesta namažite vodom pa preklopite i zalijepite tijesto. U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu i kuhajte raviole 2 – 3 minute. Ocijedite tjesteninu i poslužite s preostalim lososom, maslinama i narančom narezanom na tanke ploškice.

Tijesto ćete lakše umijesiti ako sipino crnilo rastopite u malo vode pa tek tada dodate u brašno i jaja.

podijeli

Proizvodi iz recepta