Caesar salad with shrimp or prawn in plate - Healthy food style
Copyright (c) 2024 rashamnana/Shutterstock. No use without permission.

Cezar salata s pečenim kozicama

sastojci

Krutoni:

  • 250 g kruha
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

Pečene kozice:

  • 20 komada većih kozica
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 0.25 žličice nasitno mljevene morske soli
  • svježe mljeveni crni papar
  • 1 žlica maslaca

Salata:

  • 1 glavica zelene salate
  • 40 g parmezana, naribanog
  • 150 g majoneze
  • 80 g milerama
  • 5 komada slanih inćuna
  • 0.25 žličice češnjaka u prahu
  • na vrh žličice papra
  • 20 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Kruh narežite na kockice pa stavite u lim obložen papirom za pečenje. Prelijte maslinovim uljem pa pomiješajte. Pecite 7-10 minuta na temperaturi od 190 °C.

02

U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac. Kozice, po potrebi, očistite pa posolite i popaprite. Pržite ih na srednje jakoj vatri dok ne dobiju lijepu boju, otprilike 2 minute sa svake strane.

03

Salatu narežite pa stavite u veliku zdjelu za posluživanje.

04

Napravite dresing za salatu. Pomiješajte majonezu, maslinovo ulje i mileram te promiješajte pa im dodajte usitnjene inćune, papar i češnjak u prahu. Na kraju dodajte otprilike pola količine parmezana i ponovo promiješajte.

05

Narezanu salatu prelijte dresingom i dobro sjedinite sastojke. Na vrh stavite pečene kozice, krutone i pospite preostalim naribanim parmezanom.

podijeli