sastojci
Krutoni:
- 250 g kruha
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
Pečene kozice:
- 20 komada većih kozica
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 0.25 žličice nasitno mljevene morske soli
- svježe mljeveni crni papar
- 1 žlica maslaca
Salata:
- 1 glavica zelene salate
- 40 g parmezana, naribanog
- 150 g majoneze
- 80 g milerama
- 5 komada slanih inćuna
- 0.25 žličice češnjaka u prahu
- na vrh žličice papra
- 20 ml maslinova ulja
Način pripreme
Kruh narežite na kockice pa stavite u lim obložen papirom za pečenje. Prelijte maslinovim uljem pa pomiješajte. Pecite 7-10 minuta na temperaturi od 190 °C.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac. Kozice, po potrebi, očistite pa posolite i popaprite. Pržite ih na srednje jakoj vatri dok ne dobiju lijepu boju, otprilike 2 minute sa svake strane.
Salatu narežite pa stavite u veliku zdjelu za posluživanje.
Napravite dresing za salatu. Pomiješajte majonezu, maslinovo ulje i mileram te promiješajte pa im dodajte usitnjene inćune, papar i češnjak u prahu. Na kraju dodajte otprilike pola količine parmezana i ponovo promiješajte.
Narezanu salatu prelijte dresingom i dobro sjedinite sastojke. Na vrh stavite pečene kozice, krutone i pospite preostalim naribanim parmezanom.