sastojci
- 8 kom cannelloni tjestenine
- 1 kom hokaido buče
- 100 g mljevenog maka
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 čajna žličica cimeta
- 200 ml mlijeka
- 300 g šećera
- 1 limun
- 1 jaje
- maslac po potrebi
Način pripreme
01
Narezanu hokaido buču ispecite u pećnici na 180 °C 40 minuta. Kad se ohladi, odvojite žlicom meso, dodajte sok jednog limuna, koricu čuvajte za mak. Buču izmiksajte u pire uz dodatak šećera, cimeta i jednog jajeta.
02
Cannellone napunite smjesom od buče i složite u keramičku posudu koju ste namastili maslacem.
03
U mljeveni mak naribajte limunovu koricu te zalijte kipućim mlijekom. Kad se ohladi, dodajte slatko vrhnje i tom smjesom prelijte cannellone. Pecite u pećnici 35 minuta na 170 °C.
Ako na buči od pečenja ostanu crne mrvice, odstranite ih da izbjegnete gorčinu ili propasirajte kroz sito.