Cannelloni punjeni pečenom bučom s umakom od vrhnja i maka

sastojci

  • 8 kom cannelloni tjestenine
  • 1 kom hokaido buče
  • 100 g mljevenog maka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 1 čajna žličica cimeta
  • 200 ml mlijeka
  • 300 g šećera
  • 1 limun
  • 1 jaje
  • maslac po potrebi

Način pripreme

01

Narezanu hokaido buču ispecite u pećnici na 180 °C 40 minuta. Kad se ohladi, odvojite žlicom meso, dodajte sok jednog limuna, koricu čuvajte za mak. Buču izmiksajte u pire uz dodatak šećera, cimeta i jednog jajeta.

02

Cannellone napunite smjesom od buče i složite u keramičku posudu koju ste namastili maslacem.

03

U mljeveni mak naribajte limunovu koricu te zalijte kipućim mlijekom. Kad se ohladi, dodajte slatko vrhnje i tom smjesom prelijte cannellone. Pecite u pećnici 35 minuta na 170 °C.

Ako na buči od pečenja ostanu crne mrvice, odstranite ih da izbjegnete gorčinu ili propasirajte kroz sito.

podijeli