sastojci
- 250 g fileta tune iz limenke
- 1 jaje
- 75 g majoneze
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 50 g maslaca
- 1 žličica kapara
- 1 žličica limunova soka
- 1 žlica nasjeckanog timijana
- sol
- papar
- 1 žlica maslinova ulja
- 150 g repova kozica
- 0.5 žličice češnjaka u prahu
- 1 manji krastavac
- 275 g integralnih krekera
- sol
Način pripreme
Tunu izvadite iz limenke, stavite u cjediljku i pustite da se dobro ocijedi. Jaje tvrdo skuhajte, ogulite i nasjeckajte.
Ocijeđenu tunu, jaje, majonezu, nasjeckani timijan, vrhnje, omekšali maslac, nasjeckane kapare i limunov sok stavite u električnu sjeckalicu i dobro izmiksajte da se smjesa izjednači kako biste dobili paštetu. Po potrebi posolite i popaprite. Do upotrebe držite pokriveno u hladnjaku.
Repove kozica očistite i operite. U tavi, na zagrijanom maslinovom ulju ispecite repove kozica do lijepe zlatnožute boje. Lagano ih posolite, pospite češnjakom u prahu i uklonite s vatre.
Sendviče napravite tako da na 1 kreker namažete malo paštete od tune, a na nju položite 1-2 ploške tanko narezanog krastavca. Na njega položite još 1 kreker premazan paštetom, ukrasite repovima kozica i poslužite uz kriške limuna.