Burgeri sa svinjetinom, džemom od luka i BBQ umakom

Ukupno trajanje
180
Min

sastojci

  • 4 peciva za burgere
  • 800 g svinjske vratine bez kosti
  • sol
  • 50 g svinjske masti
  • 100 ml BBQ umaka
  • 500 g crvenog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 ml aceta balsamica
  • 50 ml crnog vina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Svinjetinu posolite, stavite u pleh uz dodatak svinjske masti i pecite na 100 °C oko 3 sata. U međuvremenu napravite džem od luka. Na mješavini maslinovog ulja i maslaca 20 minuta pirjajte luk narezan na ploške, dodajte šećer, začinite solju i paprom i nastavite pirjati još 20 minuta dok se luk ne karamelizira.

02

Podlijte vinom i acetom i kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete gustu, pekmezastu strukturu umaka (oko 30 minuta). Meso pustite da se 1 – 2 minute stabilizira, narežite ga na šnite i opecite u tavi s obje strane.

03

Pecivo razrežite i tostirajte 1 minutu u tavi gdje se peklo meso (s unutarnje strane).

04

Na pecivo stavite meso narezano na rezance, dodajte džem od luka, pokapajte BBQ umakom, poklopite drugim dijelom peciva i poslužite.

Za džem od luka koristite ljubičasti luk za ljepšu boju.

podijeli

Proizvodi iz recepta