sastojci
- 4 peciva za burgere
- 20 listova mente
- 300 g tikvica
- 300 g svježe rajčice
- 350 g repova kozica
- 150 g sira u listićima
- 30 g kečapa
Aioli umak:
- 60 g majoneze
- 40 g kiselog vrhnja
- 1 g češnjaka u granulama
- 50 ml maslinovog ulja
- sol
Način pripreme
Napravite aioli umak, razmutite kiselo vrhnje i majonezu, dodajte češnjak u granulama, nježno posolite.
Popržite repove kozica na 20 ml maslinovog ulja, posolite.
Pecivo razrežite i pokapajte s 20 ml ulja s unutarnje strane i tostirajte u tavi.
Tikvicu narežite na ploške i kratko, samo pola minute popržite u tavi.
Rajčicu narežite na tanke ploške.
Na donju polovicu peciva stavite list, dva mente, na mentu stavite ploške tikvice, malo kečepa i plošku rajčice, na plošku rajčice stavite ploške sira, na sir stavite aioli umak, dodajte pržene kozice, listiće mente, po želji još umaka i poklopite pecivom, poslužite.
Tikvice možete koristiti i sirove, ali ih u tom slučaju narežite na savitljive strugotine guljačem za krumpir.