Burger s kozicama

sastojci

  • 4 peciva za burgere
  • 20 listova mente
  • 300 g tikvica
  • 300 g svježe rajčice
  • 350 g repova kozica
  • 150 g sira u listićima
  • 30 g kečapa

Aioli umak:

  • 60 g majoneze
  • 40 g kiselog vrhnja
  • 1 g češnjaka u granulama
  • 50 ml maslinovog ulja
  • sol

Način pripreme

01

Napravite aioli umak, razmutite kiselo vrhnje i majonezu, dodajte češnjak u granulama, nježno posolite.

02

Popržite repove kozica na 20 ml maslinovog ulja, posolite.

03

Pecivo razrežite i pokapajte s 20 ml ulja s unutarnje strane i tostirajte u tavi.

04

Tikvicu narežite na ploške i kratko, samo pola minute popržite u tavi.

05

Rajčicu narežite na tanke ploške.

06

Na donju polovicu peciva stavite list, dva mente, na mentu stavite ploške tikvice, malo kečepa i plošku rajčice, na plošku rajčice stavite ploške sira, na sir stavite aioli umak, dodajte pržene kozice, listiće mente, po želji još umaka i poklopite pecivom, poslužite.

Tikvice možete koristiti i sirove, ali ih u tom slučaju narežite na savitljive strugotine guljačem za krumpir.

podijeli

Proizvodi iz recepta