sastojci
- 500 g tijesta za savijače
- 500 g mljevene govedine
- 300 g crvenoga luka
- 1 češanj češnjaka
- 8 g soli
- 100 ml suncokretova ulja
- papar, prema želji
- 10 g crnoga i bijeloga sezama
Način pripreme
Najprije napravite nadjev. Na 40 ml ulja pržite nasjeckani luk dok ne uvene.
Dodajte u tavu nasitno nasjeckani češnjak, a kad zabijeli, dodajte i mljeveno meso.
Začinite solju i paprom, prema želji. Kuhačom miješajte i odvajajte meso da ne nastanu grudice i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
Raširite prvu koru, premažite je uljem, stavite drugu koru te i nju premažite uljem pa na četvrtinu kore stavite nadjev, zarolajte i stavite u posudu za pečenje. Ovaj postupak ponavljajte dok ne potrošite sve kore i nadjev.
Burek odozgo premažite uljem, pospite sezamom i pecite 25 - 30 minuta na 190 °C.
Pečeni burek ostavite da se hladi desetak minuta pa ga narežite oštrim nožem i poslužite uz šalicu čaja.