sastojci

  • 500 g tijesta za savijače
  • 500 g mljevene govedine
  • 300 g crvenoga luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 8 g soli
  • 100 ml suncokretova ulja
  • papar, prema želji
  • 10 g crnoga i bijeloga sezama

Način pripreme

01

Najprije napravite nadjev. Na 40 ml ulja pržite nasjeckani luk dok ne uvene.

02

Dodajte u tavu nasitno nasjeckani češnjak, a kad zabijeli, dodajte i mljeveno meso.

03

Začinite solju i paprom, prema želji. Kuhačom miješajte i odvajajte meso da ne nastanu grudice i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.

04

Raširite prvu koru, premažite je uljem, stavite drugu koru te i nju premažite uljem pa na četvrtinu kore stavite nadjev, zarolajte i stavite u posudu za pečenje. Ovaj postupak ponavljajte dok ne potrošite sve kore i nadjev.

05

Burek odozgo premažite uljem, pospite sezamom i pecite 25 - 30 minuta na 190 °C.

06

Pečeni burek ostavite da se hladi desetak minuta pa ga narežite oštrim nožem i poslužite uz šalicu čaja.

podijeli