sastojci

  • 250 g špageta
  • 400 g nasjeckane rajčice
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • 0.5 žličice šećera
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 50 g parmezana
  • nekoliko listova svježeg bosiljka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Špagete stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu, a kad se skuhaju, ocijedite ih i isperite.

02

Dok se špageti kuhaju, na dobro zagrijano maslinovo ulje u tavi stavite koncentrat rajčice. Samo kratko promiješajte da zamiriše pa dodajte nasjeckanu rajčicu, šećer, sušeni bosiljak i timijan, posolite, popaprite i pirjajte 10-ak minuta da se tekućina reducira.

03

Špagete poslužite posebno uz umak ili ih umiješajte direktno u umak od rajčice. 

04

Poslužite posuto listićima parmezana i svježeg bosiljka.

Aromatični parmezan savršeno će upotpuniti okus ovog jela.

podijeli

Proizvodi iz recepta