sastojci
- 250 g špageta
- 400 g nasjeckane rajčice
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 0.5 žličice sušenog timijana
- 0.5 žličice šećera
- 3 žlice maslinova ulja
- 50 g parmezana
- nekoliko listova svježeg bosiljka
- sol
- papar
Način pripreme
Špagete stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu, a kad se skuhaju, ocijedite ih i isperite.
Dok se špageti kuhaju, na dobro zagrijano maslinovo ulje u tavi stavite koncentrat rajčice. Samo kratko promiješajte da zamiriše pa dodajte nasjeckanu rajčicu, šećer, sušeni bosiljak i timijan, posolite, popaprite i pirjajte 10-ak minuta da se tekućina reducira.
Špagete poslužite posebno uz umak ili ih umiješajte direktno u umak od rajčice.
Poslužite posuto listićima parmezana i svježeg bosiljka.
Aromatični parmezan savršeno će upotpuniti okus ovog jela.