Bruskete s mekim sirom, medom, kruškom i orasima

sastojci

  • 12 šnita tamnog kruha (baget)
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 250 g svježeg kravljeg sira
  • 2 kruške (oko 400 g)
  • 1 limun
  • 120 g meda
  • 40 g oraha

Način pripreme

01

Kruh pokapajte rastopljenim maslacem i tostirajte u limu na 180 °C 5 – 6 minuta. Svježi sir razmutite s 40 g meda, iscijedite limun. Očistite kruške, narežite na ploške, nakapajte limunovim sokom, umočite s jedne strane u med.

02

Kruh premažite sirom, stavite tri ploške kruške kao lepezu, pokapajte medom, pospite grubo rezanim orasima, poslužite. 

U svježi sir za nešto snažniju i izraženiju aromu možete dodati sjeckane listiće timijana ili majčine dušice.​

podijeli

Proizvodi iz recepta