sastojci
- 2 baguette kruha
- 500 g miješanih gljiva
- 150 g crvenog luka
- 3 režnja češnjaka
- 60 ml maslinovog ulja
- 60 g maslaca
- listići svježeg bosiljka po želji
- 1-2 grančice svježeg mažurana
- sol, papar
Način pripreme
Rastopite maslac i pomiješajte ga s maslinovim uljem.
Kruh narežite na šnite i svaku premažite mješavinom maslaca i ulja, pola ostavite za gljive. Kruh stavite u pećnicu na 200 °C 5 – 6 minuta. Na preostaloj masnoći pirjajte sjeckani luk, kad uvene dodajte sjeckane gljive, miješajte i pirjajte da tekućina ispari, dodajte sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckane listiće bosiljka, začinite na kraju solju i paprom.
Rasporedite gljive na bruskete, dekorirajte svježim mažuranom i toplo poslužite.
Aromatični vrganji su idealan izbor za ove šumske bruschette.