Bruschette s ricottom i pečenim rajčicama

sastojci

  • 1 baguette
  • 250 g cherry rajčica
  • 400 ml maslinova ulja
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 grančice timijana
  • sol
  • papar
  • 250 g ricotta sira
  • par grančica timijana za dekoraciju

Način pripreme

01

Cherry rajčice stavite u mali lim, prelijte maslinovim uljem, dodajte grančice timijana i ružmarina te prignječene režnjeve češnjaka s opnom. Pecite na 180 °C 30 – 45 minuta, dok rajčice ne omekšaju. 

02

Free from baguette narežite na šnite, premažite uljem u kojem su se pekle rajčice i prepecite na grill tavi. Pečeni češnjak iz ulja očistite od opne i zgnječite vilicom u kremu, pomiješajte s ricottom. 

03

Ricottu namažite na tostirani baguette, dodajte po dvije rajčice na svaku šnitu, po želji posolite i poparite i ukrasite grančicama timijana. Maslinovo ulje procijedite, spremite u bočicu i koristite za začinjavanje, kuhanje i slično.

Kako bi bruchette ostale hrskave, ulje nanosite kistom.

podijeli

Proizvodi iz recepta