sastojci
- 1 baguette
- 250 g cherry rajčica
- 400 ml maslinova ulja
- 5 češnjeva češnjaka
- 1 grančica ružmarina
- 2 grančice timijana
- sol
- papar
- 250 g ricotta sira
- par grančica timijana za dekoraciju
Način pripreme
Cherry rajčice stavite u mali lim, prelijte maslinovim uljem, dodajte grančice timijana i ružmarina te prignječene režnjeve češnjaka s opnom. Pecite na 180 °C 30 – 45 minuta, dok rajčice ne omekšaju.
Free from baguette narežite na šnite, premažite uljem u kojem su se pekle rajčice i prepecite na grill tavi. Pečeni češnjak iz ulja očistite od opne i zgnječite vilicom u kremu, pomiješajte s ricottom.
Ricottu namažite na tostirani baguette, dodajte po dvije rajčice na svaku šnitu, po želji posolite i poparite i ukrasite grančicama timijana. Maslinovo ulje procijedite, spremite u bočicu i koristite za začinjavanje, kuhanje i slično.
Kako bi bruchette ostale hrskave, ulje nanosite kistom.