sastojci
- 1 kruh baguette
- 300 g sirnog namaza
- 75 g milerama
- 8 fileta inćuna u slanoj otopini
- 1 žličica senfa
- 2 češnja češnjaka
- 0.25 žličice ljute mljevene paprike
- 4 žlice pesta Genovese
- 3 žlice maslinova ulja
- sol
- papar
Način pripreme
Baguette narežite na kriške, a zatim ih prepecite u suhoj tavi s obje strane da postanu lijepo hrskave. Ostavite ih sa strane na toplome mjestu pokrivene kuhinjskom krpom.
U visoku usku posudu stavite sirni namaz, mileram, senf, češnjak, nasjeckane slane inćune, mljevenu papriku, malo soli i papra. Dobro usitnite pomoću štapnog miksera da dobijete glatku gustu smjesu.
Smjesu namažite preko prepečenog kruha, a po njoj rasporedite pesto Genovese pomiješan s maslinovim uljem.
Poslužite kao predjelo ili uz salatu.
Umjesto sirnog namaza možete upotrijebiti i dobro ocijeđen svježi sir