Bruschette s dva namaza

sastojci

  • 1 kruh baguette
  • 300 g sirnog namaza
  • 75 g milerama
  • 8 fileta inćuna u slanoj otopini
  • 1 žličica senfa
  • 2 češnja češnjaka
  • 0.25 žličice ljute mljevene paprike
  • 4 žlice pesta Genovese
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Baguette narežite na kriške, a zatim ih prepecite u suhoj tavi s obje strane da postanu lijepo hrskave. Ostavite ih sa strane na toplome mjestu pokrivene kuhinjskom krpom.

02

U visoku usku posudu stavite sirni namaz, mileram, senf, češnjak, nasjeckane slane inćune, mljevenu papriku, malo soli i papra. Dobro usitnite pomoću štapnog miksera da dobijete glatku gustu smjesu.

03

Smjesu namažite preko prepečenog kruha, a po njoj rasporedite pesto Genovese pomiješan s maslinovim uljem.

04

Poslužite kao predjelo ili uz salatu.

Umjesto sirnog namaza možete upotrijebiti i dobro ocijeđen svježi sir

podijeli