Bruschetta s feta sirom, nektarinom i timijanom

Ukupno trajanje
15
Min

sastojci

  • 12 kriški kruha (četvrtasti iz kalupa ili domaći)
  • 300 g feta sira
  • 600 g nektarina
  • 60 ml maslinova ulja
  • grančica timijana

Domaći kruh:

  • 500 g glatkog brašna
  • 20 g kvasca
  • 20 g šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 200 ml tople vode
  • 50 ml maslinova ulja
  • 8 g soli

Način pripreme

01

Izmrvite kvasac u malo toplog mlijeka i šećera pa ostavite na toplome mjestu da se digne. U brašno dodajte dignuti kvasac, sol, vodu, preostalo mlijeko i ulje pa zamijesite tijesto i ostavite na toplome mjestu da se diže oko 45 minuta. Oblikujte štrucu i pecite na 170 °C oko 40 minuta.

02

Kruh narežite na kriške, pokapajte maslinovim uljem i tostirajte s obje strane. Feta sir izmrvite i pospite po kruhu. Dodajte ploške nektarine i nekoliko listića timijana.

podijeli

Proizvodi iz recepta