sastojci
- 12 kriški kruha (četvrtasti iz kalupa ili domaći)
- 300 g feta sira
- 600 g nektarina
- 60 ml maslinova ulja
- grančica timijana
Domaći kruh:
- 500 g glatkog brašna
- 20 g kvasca
- 20 g šećera
- 100 ml mlijeka
- 200 ml tople vode
- 50 ml maslinova ulja
- 8 g soli
Način pripreme
Izmrvite kvasac u malo toplog mlijeka i šećera pa ostavite na toplome mjestu da se digne. U brašno dodajte dignuti kvasac, sol, vodu, preostalo mlijeko i ulje pa zamijesite tijesto i ostavite na toplome mjestu da se diže oko 45 minuta. Oblikujte štrucu i pecite na 170 °C oko 40 minuta.
Kruh narežite na kriške, pokapajte maslinovim uljem i tostirajte s obje strane. Feta sir izmrvite i pospite po kruhu. Dodajte ploške nektarine i nekoliko listića timijana.